понедељак, 5. март 2012.

Lazybag Poetry evening


zahvaljujući ivanu jovanoviću i jelici kiso, donosimo odlomak iz lazybag poetry evening-a, održanog pre nekoliko dana na crvenom krstu.

među glasovima i likovima prisutnim na ovom snimku mogu se čuti: odlomci tekstova slobodana ivanovića, uroša kotlajića, bojana vasića, tamare šuškić, bojana savića ostojića - odlomci slika milana nenezića - i odlomci razgovora (koji se neće pripisati nikom ponaosob).


14 коментара:

Анониман је рекао...

zasto moj prethodni komentar nije objavljen (u vezi sa kravatom)? ne mislite valjda da ismevam kravaticu? naprotiv. ja mislim da je to izuzetno lijepa plamteca kravata.

Bojan Savić Ostojić је рекао...

nismo primili nikakav komentar: možda je automatski prebačen u spam; molimo, pošaljite ga ponovo.

Анониман је рекао...

moj prethodni komentar je bio da mi se pesma Osobine dopala vrlo ali greskom je ostavljen komentar ovde..no, i ovde mogu reci da su Osobine puža (s)pužaste

Bojan Savić Ostojić је рекао...

hvala! cele "osobine" možete konsultovati u novom broju agona

Анониман је рекао...

Nakon Konsultovanja Osobina ne mogu a da ne primetim - puž je bez svojstva. jer jedina svrha puža je da se čuje KRC (naravice da se iz ovoga izuzima puž golać (prim. govornika tečnog eng. Goliath - što bi se moglo i moralo izgovoriti /ɡəˈlaɪəθ/) dakle, puž /ɡəˈlaɪəθ/ se izuzima kao pojam ultimativne slobode, ogoljenosti i preobražaja do neprepoznatljivosti (zato se često u narodu pomisli da je od golaća nekakva pijavica). dakle, nameće se pijavicluk (sa c ne č) kao takav što to i jeste - okup lenjih pijavica.
veliki pozdrav

Bojan Savić Ostojić је рекао...

dragi Анониман, Vi ni ne pretpostavljate koliko nas, okupljene pijavice i golaće, lenjost angažuje; niti možete pojmiti u šta je ista dokonost prerasla nakon što se kamera ugasila !

Анониман је рекао...

ali ne brine li vas višeznačnost reči sucker (bloodsucker)? :)

Bojan Savić Ostojić је рекао...

polisemija da Nas brine? tu brigu ćemo prepustiti fluentnim anglistima

Анониман је рекао...

ne budite glupi, gospodine OSTojiću.
topli pozdrav

Bojan Savić Ostojić је рекао...

topli otpozdrav i Vašoj angažiranoj jurodivosti

Grljush_R_Krljusht је рекао...

evo ga i autor Osobina. elem, ne bih se složio sa konstatacijom da je jedina osobina puža njegovo "krc". Naime, puževa kućica je ujedno dom i tvrđava, i lijepo je biti zaštićen time. Vi pričate o puževima koji su zgaženi mada ja mislim da je mnogo više onih koji nisu, i da nas svojim golicajućim, gmižućim "slithering" opominju kako su nadmoćniji, (u jednoj rečenici iz "Apocalypse Now" pukovnik Kurc kaže: I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream; that's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.") Vaš komentar bi me čak mogao nagnati da, u namjeri da Vas opovrgnem dopišem Osobinama i Osobine puža, kao i drugih gmižućih stvorova. Hvala na čitanju!

Анониман је рекао...

Slobodane, ne opirite se. Vi jeste puž. http://www.freakingnews.com/pictures/34500/Snail-Yoga-34978.jpg

Grljush_R_Krljusht је рекао...

Ne opirem se, jesam, priznajem, puž sam!

Анониман је рекао...

kako sad pa to? kako puž? zar Vi niste jedna mala vunasta, mekotna ovca - treperava? morate se odlučiti.ali Vi ne odlučujete. odlučujemo Mi - Anonimni.
pozdrav i svako dobro.