субота, 8. август 2015.

Pazova calling | Pazova poziva



Pazova calling/ Pazova poziva, prvi festival savremene poezije i performansa, biće održan u Staroj Pazovi od 12. do 15. avgusta.
Organizatori festivala su Neformalna grupa „Pazova calling“, opštinska Kancelarija za mlade, Centar za kulturu Stara Pazova, uz podršku Udruženja građana Knjižuljak.

Centralni program će se održavati na platou ispred Pozorišne sale u Staroj Pazovi, u klubu Pustolov u Starim Banovcima i u međunarodnom volonterskom kampu „Brest“.

Na festivalu će nastupiti Slobodan Tišma, Slobodan Ivanović, Nikola Živanović, Siniša Tucić, Ana Marija Grbić, Vladimir Stojnić, Marjan Čakarević, Jelica Kiso, Ilhan Pačariz, Bojan Marković, Maja Korolija, Slobodan Nikolić, Viktor Radonjić i Mirko Jovanović.

U okviru pratećeg programa predstaviće se izdavači: Jasmina Topić (Edicija Najbolja, Pančevo), Alen Bešić (Kulturni centar Novog Sada) i Dejan Aleksić (Povelja, Kraljevo) koji će otvoriti sajam pesničkih knjiga.

Festival će pratiti dve publikacije. U petom broju lokalnog književnog zbornika džBujanje naći će se radovi pazovačkih autora i učesnika festivala. Zbornik će biti objavljen na srpskom i slovačkom. Za vreme festivala će biti objavljen i prvi broj Zidnih novina, posvećen poeziji Slobodana Tišme. Izdavač je Centar za kulturu Stara Pazova.

Urednici festivala su Slađana Šimrak i Bojan Savić Ostojić.
Ulaz je besplatan.

Pokrovitelji festivala su lokalne javne ustanove.



Detaljne informacije o učesnicima i programu na sajtu www.pazovacalling.com